Food Science and Innovation

The Bachelor of Food Science and Innovation (C&IA) works in the several stages of food supply chains. Recognized by Forbes magazine as one of the highest-paying professions of the future, the art of creating new flavors, textures and technologies for innovative foods will enable professionals to work in traditional industries too. Bachelors of Food Science and Innovation may work as consultants by providing support to companies seeking market repositioning in the food sector.

LEVEL CREDIT CODE COURSES
1 254CG-02 Criatividade
95300-04 Cálculo I
1531U-04 Estudos Rurais
43297-04 Processos Tradicionais na Indústria de Alimentos
43298-02 Projetos de C&T em Alimentos I (90h)
43296-06 Química Aplicada A Alimentos
2 4120V-02 Bioestatística A
43299-04 Ciência dos Alimentos
95301-04 Cálculo II
4311X-12 Disciplinas Eletivas
4329A-06 Estrutura e Funcionalidades dos Alimentos
4210K-04 Física Aplicada A Alimentos
4329B-02 Projetos de C&T em Alimentos II (90h)
3 4322K-06 Análise de Alimentos I
31530-04 Fundamentos de Bioquímica e Fisiologia
4322J-04 Gastronomia Molecular
36456-04 Nutrição e Metabolismo
4321J-02 Projetos de C&T em Alimentos III (90h)
42199-04 Termodinâmica Aplicada A Alimentos
4115S-02 Álgebra Matricial
4 4321L-02 Análise Sensorial
4321M-04 Análise de Alimentos II
4321K-02 Design de Experimentos
254CN-02 Formação do Empreendedor
4471F-04 Logística dos Processos Produtivos
31732-04 Microbiologia Geral e Parasitologia Aplicada
4321N-04 Processos e Operação na Ind. de Alimentos
4321P-02 Projetos de C&T em Alimentos IV (90h)
5 4322L-04 Fenômenos de Superfície e Interfaces
254AK-02 Gestão da Inovação
31733-04 Microbiologia dos Alimentos
4321Q-02 Projetos em Empreendedorismo e Inovação em Alimentos I (90h)
4321R-04 Tecnologia e Inovação na Ind. de Alimentos de Origem Animal I
4321S-04 Tecnologia e Inovação na Indústria de Alimentos de Origem Vegetal I
6 15099-04 Filosofia e Bioética
4322A-02 Proj. de Empr.e Inov. em Alim.II (90h)
254CM-02 Propriedade Intelectual
4322B-04 Qualidade e Segurança dos Alimentos
4321V-02 Reologia dos Alimentos
4321T-04 Tecnologia dos Fermentados
4321Z-04 Tecnologia e Inovação na Industria de Alimentos de Origem Animal II
4321X-04 Tecnologia e Inovação na Industria de Alimentos de Origem Vegetal II
7 4322F-04 Biotecnologia dos Alimentos
4322M-04 Design de Processos Sustentáveis
44898-02 Epidemiologia e Toxicologia dos Alimentos
4322E-04 Estágio Supevisionado (90h)
11521-04 Humanismo e Cultura Religiosa
4322D-02 Projetos em Empreendedorismo e Inovação em Alimentos III (90h)
4322C-04 Proteção dos Alimentos
8 4314E-00 Atividades Complementares (105 Horas)
2515F-04 Economia e Finanças
4322H-02 Projetos em Empreendedorismo e Inovação em Alimentos IV (90h)
4322G-02 Seminário Integrador de Inovação em Alimentos (60h)